Gençlerbirliği'nden Süper Lig'de İlk 10 Hedefi! Şok Açıklama
Finans

Gençlerbirliği'nden Süper Lig'de İlk 10 Hedefi! Şok Açıklama


13 May 20255 dk okuma93 görüntülenmeSon güncelleme: 04 August 2025

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Süper Lig'e yükselmelerinin ardından iddialı açıklamalarda bulundu. Eroğlu, gelecek sezon için hedeflerinin ilk 10 içinde yer almak olduğunu belirterek, transfer çalışmaları ve taraftar desteğiyle bu hedefe ulaşacaklarına inandığını söyledi.

Süper Lig Hedefleri: İlk 10

Eroğlu, sportif direktör Ali Ekber Düzgün ile birlikte Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi. Göreve başladığı gün Süper Lig sözü verdiğini hatırlatan Eroğlu, "O dönemde bu hedef çoğu kişi için uzak görünüyordu. Kendimize ve ekibimize güvenimiz, başarının anahtarı oldu. Bu inancı oyuncularımıza da aktarmamız gerekiyordu ve başardık." dedi.

Eroğlu, ara transfer döneminde yapılan takviyelerin önemine değinerek, "Transfer çalışmaları sonucunda önemli oyuncular kadromuza katıldı. Popa 8 golle önemli katkı sağladı, Leo Gaucho da katkı sıralamasında ilk üçte yer aldı. Bu oyuncuların sisteme hızlı adapte olup takıma fayda sağlaması bizim için çok değerliydi. Transferde doğru kararlar verdik ve bütçemizi doğru kullandık." şeklinde konuştu.

Süper Lig'deki hedeflerine ilişkin bir soruya Eroğlu, "Doğru transfer yapmak çok önemli. Kulüplerin ekonomisi bu anlamda çok değerli. Transfer yapmış olmak için değil, sisteme uyan, karakteriyle ve performansıyla katkı sağlayacak oyunculara yönelmeliyiz. İlk sezon her takım için zordur, bunun farkındayız. Ben 'ligde kalalım yeter' düşüncesinde değilim. Hedefimiz, ilk sezonumuzda ilk 10 içerisinde yer almak. Buna uygun kadro kuracağız." yanıtını verdi.

Taraftar Desteği ve Tribün Atmosferi

Taraftar desteğinin başarıyla birlikte arttığına dikkat çeken Eroğlu, Sakaryaspor maçında 17 bin taraftarın tribünlerde yer aldığını belirtti. Takımın başarısının taraftar ilgisini doğrudan etkilediğini vurgulayan Eroğlu, "Tribünlerimiz sezon boyunca ceza almadan maçları tamamladı. Ailelerin, çocukların maçlara gelmesiyle birlikte Gençlerbirliği tribünlerinde örnek bir atmosfer oluştu. Bu da bizim için çok kıymetli. Gençlerbirliği'ne karşı bir sempati oluştu. Başarı geldikçe bu ilgi daha da artacak. Ankara'da da özlenen bir futbol iklimi var. Biz sahada iyi oyunla buna katkı sağlamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Altyapı ve Gelecek Vizyonu

Sportif direktör Ali Ekber Düzgün ise transfer çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, yıllara yayılan bir izleme ağına sahip olduklarını dile getirdi. Düzgün, "Doğal bir 'scout' ağımız var. Popa'yı alırken Stancu'dan, başka oyuncular için Kulusic'ten görüş aldık. Güvendiğimiz oyunculardan gelen referansları önemsiyoruz. Bu ikili ilişkiler bizim için kıymetli." dedi.

Kırmızı-siyahlı kulübün altyapı geleneğine vurgu yapan Düzgün, "Arda Güler, İrfan Can Kahveci gibi oyuncular buradan gitti. Kulübün genetiğinde üretmek var. Rahmetli İlhan Cavcav döneminden gelen bir sistem vardı. Bunu yeniden canlandırmak bizim elimizde." şeklinde konuştu.

Gençlerbirliği'nin Süper Lig'e yükselmesi ve yapılan iddialı açıklamalar, Ankara futbol camiasında heyecan yaratmış durumda. Taraftar desteği ve doğru transferlerle hedeflerine ulaşmaları bekleniyor. İlk 10 hedefi, takımın motivasyonunu artırırken, altyapıya yapılan yatırımlar da geleceğe yönelik umutları yeşertiyor.