Diyarbakır'da Feci Ölüm! Fotoğraf Çekimi Kabusa Döndü
Gündem

Diyarbakır'da Feci Ölüm! Fotoğraf Çekimi Kabusa Döndü


11 May 20255 dk okuma23 görüntülenmeSon güncelleme: 04 June 2025

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yaşanan acı olay, bir fotoğraf çekimi sırasında meydana geldi. Malabadi Çayı kenarında fotoğraf çekmek isteyen bir çocuk, maalesef dengesini kaybederek suya düştü ve hayatını kaybetti. Bu trajik olay, bölgede derin bir üzüntüye yol açtı.

Olay Nasıl Gerçekleşti?

Olay, Silvan ilçesinde bulunan tarihi Malabadi Köprüsü yakınlarında yaşandı. İddialara göre, Malabadi Çayı kenarında arkadaşlarıyla birlikte fotoğraf çekmek isteyen çocuk, bir anlık dikkatsizlik sonucu dengesini kaybederek suya düştü. Çocuğun suya düşmesiyle birlikte arkadaşları ve çevrede bulunan vatandaşlar hemen yardım etmeye çalıştı. Ancak, çayın akıntısının güçlü olması nedeniyle çocuğu kurtarmak mümkün olmadı.

Olay yerine hızla sevk edilen arama kurtarma ekipleri, yoğun bir çalışma başlattı. Ekiplerin titiz çalışmaları sonucunda, çocuğun cansız bedenine ulaşıldı. Bu acı haber, çocuğun ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.

Malabadi Köprüsü'nün Tarihi ve Önemi

Malabadi Köprüsü, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi yakınlarında bulunan tarihi bir yapıdır. Artuklu döneminde inşa edilen bu köprü, dünyanın en büyük taş kemerli köprülerinden biri olarak kabul edilir. Köprü, hem tarihi hem de mimari değeriyle dikkat çekmektedir ve bölge turizmi için önemli bir cazibe merkezidir.

Malabadi Köprüsü'nün özellikleri:

  • Dünyanın en büyük taş kemerli köprülerinden biridir.
  • Artuklu döneminde inşa edilmiştir.
  • Tarihi ve mimari değeri yüksektir.
  • Bölge turizmi için önemli bir cazibe merkezidir.

Acı Olayın Ardından

Bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için, özellikle su kenarlarında dikkatli olunması gerekmektedir. Çocukların su kenarlarında yalnız bırakılmaması ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınması hayati önem taşımaktadır. Bu elim olay, hepimize bir kez daha dikkatli olmanın ve önlem almanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.

Diyarbakır'da yaşanan bu acı olay, hepimizi derinden etkiledi. Umuyoruz ki, bu tür olaylar bir daha yaşanmaz ve gerekli önlemler alınarak can kayıplarının önüne geçilir.