İmamoğlu'ndan Cezaevinden Yeşil Türkiye Vaadi! İnanılır Gibi Değil!
Gündem

İmamoğlu'ndan Cezaevinden Yeşil Türkiye Vaadi! İnanılır Gibi Değil!


10 June 20255 dk okuma11 görüntülenmeSon güncelleme: 11 June 2025

Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hırsızlık ve yolsuzluk suçlamalarıyla tutuklu bulunmasına rağmen yaptığı son vaat, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İstanbul'da daha önce ağaç katliamlarına imza atmış ve Boğaz'a kaçak villalar dikmekle suçlanan İmamoğlu'nun, Silivri Cezaevi'nden 'Yeşil Türkiye Seferberliği' başlatma taahhüdünde bulunması, birçok kişi tarafından şaşkınlıkla karşılandı.

İmamoğlu'nun Çelişkili Vaatleri

İmamoğlu'nun geçmişteki icraatları ile son vaadi arasındaki çelişki dikkat çekiyor. Üsküdar Vaniköy'de ve Sarıyer Büyükdere'de kaçak villalar dikenlere ve yeşil alanları katledenlere sessiz kalan, Çırağan Caddesi'nde ve Emirgan Korusu'nda bulunan ağaçları kestirmekten çekinmeyen İmamoğlu'nun, şimdi 'Yeşil Türkiye' seferberliği başlatma sözü vermesi, inandırıcılığını zedeliyor.

Ayrıca, İmamoğlu'nun 2021'de 208 milyon Euro'ya satışa sunduğu Etiler Polis Okulu arsasına üç gökdelen dikerek şehrin siluetini bozması da eleştirilere neden olmuştu. Bu durum, İmamoğlu'nun çevre duyarlılığı konusundaki samimiyetini sorgulatıyor.

İstanbul'daki Ağaç Katliamları ve Kaçak Yapılar

İstanbul'da son yıllarda yaşanan ağaç katliamları ve kaçak yapılaşma, şehirdeki doğal yaşamı tehdit ediyor. Özellikle Boğaz hattında yükselen kaçak villalar, kamuoyunda büyük tepkilere yol açarken, bu konuda yeterli önlem alınmaması eleştiriliyor. İmamoğlu'nun bu konudaki geçmişteki tutumu, 'Yeşil Türkiye' vaadini daha da tartışmalı hale getiriyor.

  • Üsküdar Vaniköy'deki kaçak villa inşaatları
  • Sarıyer Büyükdere'deki yeşil alanların tahribi
  • Çırağan Caddesi ve Emirgan Korusu'ndaki ağaç kesimleri
  • Etiler Polis Okulu arazisine yapılan gökdelenler

'Yeşil Türkiye' Vaadi Ne Anlama Geliyor?

İmamoğlu'nun cezaevinden yaptığı 'Yeşil Türkiye' vaadinin içeriği henüz net değil. Ancak, bu vaadin, İmamoğlu'nun siyasi geleceği için bir hamle olarak değerlendirildiği düşünülüyor. Kamuoyunun çevre duyarlılığına verdiği önem göz önüne alındığında, İmamoğlu'nun bu konuyu gündeme getirmesi, dikkat çekme ve destek toplama amacı taşıyor olabilir.

Ancak, İmamoğlu'nun geçmişteki icraatları ve çevre konusundaki tutumu dikkate alındığında, bu vaadin ne kadar gerçekçi olduğu ve ne gibi sonuçlar doğuracağı merak konusu. Özellikle İstanbul'daki çevre sorunlarına çözüm bulunamaması ve kaçak yapılaşmanın devam etmesi, İmamoğlu'nun 'Yeşil Türkiye' vaadinin inandırıcılığını azaltıyor.

Ekrem İmamoğlu'nun Silivri Cezaevi'nden başlattığı 'Yeşil Türkiye Seferberliği' taahhüdü, geçmişteki çevreye duyarsız icraatları göz önüne alındığında büyük bir ironi taşıyor. Bu durum, vaadin samimiyeti ve uygulanabilirliği konusunda ciddi soru işaretleri yaratırken, İmamoğlu'nun bu hamlesinin siyasi bir strateji mi, yoksa gerçek bir çevre duyarlılığının ifadesi mi olduğu tartışmalarını da beraberinde getiriyor.