Ülkemizde son günlerde yaşanan gelişmeler, siyasi arenada hareketliliğe neden oluyor. Bir büyükşehir belediye başkanına yönelik operasyonlar ve basında yer alan iddialar gündemi meşgul ederken, "Emekliler eti sayemizde gördü" sözüyle başlayan tartışma ise dikkat çekiyor. Peki, bu sözlerin ardında yatan gerçekler neler? Siyasette neler oluyor ve emekliler gerçekten eti kimin sayesinde yiyor?
Soruşturmalar ve İddialar: Neler Oluyor?
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturmalar ve basında yer alan iddialar, siyasi arenada gerginliğe neden oluyor. İhbarlar sonucunda başlatılan soruşturmaların detayları merak konusu olurken, parti yetkililerinin bu durumu dikkatle incelemesi gerektiği belirtiliyor. Varsa bir ihbar ve iddia, elbette ki yetkili makamlar gereğini yaparak soruşturacaktır. Aksi takdirde kamuoyu, bu makamların neden var olduğunu sorgulayacaktır. Devletin işleyişi bu şekilde olmalıdır.
Unutulmamalıdır ki, aksi ispat edilene kadar herkes masumdur. Masumiyet karinesi gereğince, suç kesinleşmediği sürece kimse hükümlü sayılamaz. Yargılama süreci devam ederken, gerekli itirazlar üst mahkemelere yapılacaktır. Yargılama sonucunda durum netleşecektir. Eğer suç yoksa, hukuki yollardan maddi ve manevi hakların aranması mümkündür. Herkesin hukuka inanması ve güvenmesi önemlidir.
Geçmişten Günümüze Hukuk ve Siyaset
Hukuk kurallarının işine geldiği gibi değerlendirilmemesi gerektiği vurgulanırken, geçmişte iktidarda olan bir partinin kapatılması veya türban kararları gibi olaylar karşısında gösterilen olgunluk ve saygı hatırlatılıyor. Acaba bazı kesimlerin ayrıcalıkları mı vardı da bu ara zedelendi de bu nedenle mi huysuzlukları arttı? Bakanlar ve başbakanların asıldığı yıllarda bile milletin hukuka saygı duyduğu belirtilerek, "Şimdi size ne oluyor?" sorusu yöneltiliyor. O zaman hukuk bağımsızdı da şimdi mi bağımlı oldu? Olayların çok iyi anlaşıldığı ancak karşı mahallede yer alındığı ifade ediliyor. Lakin biz biriz bütünüz,et ile tırnak gibiyiz biraz sabır yeterli.
"Emekliler Eti Sayemizde Gördü" Sözü ve Toplumsal Etkileri
Milletin tepeden bakıldığı ve hor görüldüğü, iyisi ve lüksün kendilerine layık görüldüğü eleştirilirken, halka varoşlar denildiği ve "Emekliler eti sayemizde gördü" denildiği hatırlatılıyor. Emeklilerin eti şükür görmüş olmaları gerektiği belirtilirken, şimdi kızıp da haram etseler ne olacak sorusu soruluyor. Bereket versin ki keselerinde vermediler eti yine burada da kurtardı paçayı, yiyen emekliler. Yoksa Ömer Seyfettin'in Diyet Romanında olduğu gibi yaparak ancak kurtarırlardı paçalarını. Öte yandan da aklıma inşallah sayelerinde balı, yağı da görürür yer bu emekliler diye gelse de, ya geri isterseler yada başlarına kalkarlar sa diye endişe gelince vaz geçiyorum istemekte. Ne olur ne olmaz tedbiri elden bırakmamak lazım.
- Ayrımız gayrımız yok.
- Biz hep beraber Türk Milletiyiz.
- Kim elini uzatmış ise, o eli seve seve tutmuştur bu asil millet.
- Yeterki devletimiz baki milletimiz aziz olsun.
İktidara talip bir parti olarak vakarlı davranılması gerektiği, bu duruşun haneye artı puan olarak yazılacağı ifade ediliyor. Galeyana gelinmemesi ve sağduyunun yitirilmemesi gerektiği, aklanıldıktan sonra meydanlarda yapılanların anlatılması tavsiye ediliyor. İşte o zaman millet der bunlar ümit vaat ediyor. Ayrıca Hak ararken haksız duruma düşmeyelim, derim.
Sonuç olarak, "Emekliler eti sayemizde gördü" sözüyle başlayan tartışma, siyasi arenadaki gerginliği ve toplumsal hassasiyetleri gözler önüne seriyor. Soruşturmaların ve yargılamaların adil bir şekilde yürütülmesi, hukuka olan güvenin korunması ve toplumsal birlik ve beraberliğin sağlanması büyük önem taşıyor. Unutulmamalıdır ki, ayrımız gayrımız yoktur ve biz hep beraber Türk Milletiyiz.