
Nakba'nın 77. Yılında Sirkeci'de İsrail'e Şok Protesto!
Fatih Sirkeci'de Filistin Eylem Komitesi tarafından düzenlenen eylemde, Nakba'nın 77. yıl dönümü dolayısıyla İsrail protesto edildi. 1948 yılından itibaren hayatını kaybeden Filistinliler anıldı ve Filistin bayrakları açıldı. Eyleme katılanlar, İsrail'in politikalarını sert bir dille eleştirdi.
Nakba Nedir? Neden Protesto Ediliyor?
Nakba, Arapça'da "büyük felaket" anlamına gelir ve 1948 yılında İsrail Devleti'nin kurulmasıyla sonuçlanan olayları ifade eder. Bu olaylar sırasında yüz binlerce Filistinli, topraklarından sürülmüş veya kaçmak zorunda kalmıştır. Filistinliler, bu günü kaybettikleri toprakların, malların, mülklerin ve hakların yasını tutmak için bir anma günü olarak kabul ederler. Bu nedenle, her yıl 15 Mayıs tarihinde Nakba'yı anmak için çeşitli eylemler düzenlenir.
Sirkeci'deki eylemde de Filistin Eylem Komitesi, Nakba'nın 77. yıl dönümünde bir araya gelerek İsrail'i protesto etti. Eylemciler, Filistin bayrakları taşıyarak ve sloganlar atarak İsrail'in Filistinlilere yönelik politikalarına dikkat çekti. Eylemde yapılan konuşmalarda, Filistin halkının yaşadığı zorluklara vurgu yapıldı ve uluslararası toplumdan Filistin'e destek vermesi çağrısında bulunuldu.
Eylemde Neler Yaşandı?
Sirkeci'de toplanan kalabalık, Filistin bayrakları ve pankartlarla İsrail'i protesto etti. Eylemciler, sık sık "Filistin halkı yalnız değildir" ve "İsrail işgaline son" sloganları attı. Eylemde yapılan konuşmalarda, Filistin halkının yaşadığı acılar dile getirildi ve İsrail'in Filistin topraklarındaki işgaline son vermesi istendi. Eylemciler, uluslararası toplumu Filistin'e destek vermeye ve İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.
- Filistin bayrakları açıldı
- Sloganlar atıldı
- Konuşmalar yapıldı
- Basın açıklaması okundu
Eylem olaysız bir şekilde sona erdi. Ancak, eylemin ardından sosyal medyada Filistin'e destek mesajları yayınlanmaya devam etti. Birçok kullanıcı, Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, uluslararası toplumdan Filistin'e destek vermesi çağrısında bulundu.
Nakba'nın 77. yıl dönümünde Sirkeci'de gerçekleşen İsrail protestosu, Filistin halkının yaşadığı acıları bir kez daha gündeme getirdi. Eylem, Filistin'e destek verenlerin sayısının her geçen gün arttığını gösterirken, uluslararası toplumun Filistin sorununa çözüm bulması için daha fazla çaba göstermesi gerektiği mesajını verdi. Filistin halkının haklı davası, dünya kamuoyunun dikkatini çekmeye devam ediyor.