PSG'den Real Madrid'e Şok! Finalde Rakip Chelsea!
Gündem

PSG'den Real Madrid'e Şok! Finalde Rakip Chelsea!


10 July 20255 dk okuma23 görüntülenmeSon güncelleme: 11 July 2025

Paris Saint-Germain (PSG),2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası yarı finalinde Real Madrid'i 4-0 gibi net bir skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı. Bu tarihi zaferle PSG, finalde İngiliz devi Chelsea'nin rakibi oldu. Futbolseverler, 13 Temmuz Pazar günü New York'taki MetLife Stadı'nda gerçekleşecek bu dev finali heyecanla bekliyor.

Maçın Kritik Anları

Karşılaşmaya hızlı başlayan PSG, 6. dakikada Fabian Ruiz'in golüyle öne geçti. Ardından 9. dakikada Ousmane Dembele farkı ikiye çıkardı. İlk yarıda etkili oyununu sürdüren Fransız ekibi, 24. dakikada Fabian Ruiz'in ikinci golüyle skoru 3-0'a getirdi. İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan PSG, 88. dakikada Gonçalo Ramos'un golüyle skoru 4-0 yaptı ve maçın sonucunu belirledi.

Maçta dikkat çeken bir diğer detay ise Arda Güler'in ilk 11'de başlamasıydı. Genç yıldız, 83. dakikada yerini Lucas Vazquez'e bıraktı. Arda Güler'in performansı, futbolseverler tarafından yakından takip edildi.

Modric'ten Duygusal Veda

Hırvat futbolcu Luka Modric, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ile birlikte 13 yıllık Real Madrid kariyerini sonlandırdı. Maça yedek kulübesinde başlayan Modric, 65. dakikada Bellingham'ın yerine oyuna dahil oldu. Modric'in vedası, Real Madrid taraftarları için duygusal anlara sahne oldu.

Futbol dünyası, bu sürpriz sonuçla sarsıldı. Real Madrid'in böylesine farklı mağlup olması, futbol otoriteleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı. PSG ise bu galibiyetle moral buldu ve final için iddialı bir mesaj verdi. 13 Temmuz'da Chelsea ile oynayacakları final maçı, futbolseverler tarafından merakla bekleniyor. Bakalım PSG, bu tarihi fırsatı değerlendirerek şampiyonluğa ulaşabilecek mi?